Espai Jove Virtual Ca n'Arús
Espai Jove Virtual Ca n'Arús


Tardes de Salut Mental


Inici del projecte
Es tracta d'un dels projectes innovador del 2022: volem programar un taller cada mes que permeti arribar al màxim de joves possibles, incloent-hi als Referents de L'H. Cada taller estarà dirigit per una persona experta i titulada d'un tema relacionat amb la salut jove (emocional, mental, d'addiccions…) i, per part de l'entitat.

Un dels principals motius que ens han portat a realitzar aquest projecte, és la situació que estan patint els i les joves en relació amb el benestar psicològic i emocional. Arran del confinament, les dades de trastorns, seqüeles i problemes psicològics, s’han disparat dràsticament, hem percebut i s'ha demostrat en xifres que els joves són uns dels principals perjudicats pel que fa a l'aïllament i la salut tant mental com física.

Per aquesta raó, conjuntament amb el Departament de Salut de l'Ajuntament col·laborem per realitzat uns tallers de Salut Jove a l'Espai Jove Ca n'Arús que ajudin a informar en tots aquests aspectes.Objectius
Cada taller anirà destinat a un tema en concret amb l'objectiu d'informar sobre les diferents casuístiques relacionades amb el benestar del jovent i referents de la ciutat, sigui per benefici personal o perquè després puguin traspassar aquesta informació als seus instituts. També serà una forma de donar a conèixer els diferents recursos que poden trobar a la ciutat i on i com poden accedir a aquests serveis. Tanmateix, considerem important, crear un espai de sinèrgies, on ells i elles puguin dir la seva opinió sense ser jutjats, fer preguntes, compartir experiències.
A més, internament pels membres de la nostra entitat serà una formació per continuar adquirint coneixements i poder aplicar-los posteriorment a propers tallers o Escoles formatives de l'associació.

Justificació
Com a principal entitat juvenil de la ciutat és un deure per a nosaltres tractar aquestes mancances i falta d'informació que observem que pateixen els joves. De la mateixa manera, el nostre propòsit és donar a conèixer els diferents serveis que ofereix la ciutat i combatre el desconeixement en certs temes que poden arribar a tenir conseqüències nefastes a tan temprana edat.
Vol ser un projecte que, per una banda, formi als membres de la nostra entitat i faci que s'involucrin, i, per altra banda, implicar als referents i joves de L'Hospitalet.

---- Tríptic Actual ----

---- Tríptic de la segona edició ----

---- Tríptic de la primera edició ----

Associació d’Estudiants de L’Hospitalet